Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с 146 ti - помощ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Направо се чудя как се е движила тази кола изобщо.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от vladu
      Първоначално публикувано от MONI
      Мдаа това с удавените свещи беше първия проблем който възникна и при мен ....само за да си мислиш че двигателя е "чисто" нов правят ебати простиите с пароструйката.
      ми не знам къв лумпен требе да си за да си помислиш, че е чисто нов...
      даже винаги съм си мислил, че има коеф. 2х на това което показва километража за изминатите километри ...
      отделно искам да посделя, че на баща ми грозния пасат е мит два пъти и той вода не задържа ... най-малкото не е имал проблеми.
      Двувалките задържат вода защото свеща е във дупка, ако пасата е 8 клапанов естествено че няма да задържа вода

Comment

Свещи

Е тая вода не се ли изпарява, като загрее мотора!? От колко време я караш?
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Re: Свещи

Първоначално публикувано от Hrabri
          Ми при мене се "обади" водата да речем по 1,5-2 месеца след като я взех......и даже един "капацитет" каза че Алфа си било нормално да има вода при свещите ...демек като минаваш през локви и т.н.
          98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

ми на практика не съм я карал, на 60-70-ия км почна с леко замисляне и прекъсване и така 100-150 км... и това и беше. Колкото до изпарението - е сигурно се изпарява, но то това не е кафеварка ...
            според мен проблемите са от бездарниците дет са я стопанисвали преди това, карането само на метан и измиването на двигателя ...
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Ми аз един път напълних на ланчата така с водица и почна да прекъсва след 10-тина км и докато открия какво и има след 100 теста водата си беше до горе. Та явно не се изпарява, а и докато не погледнеш свещите се чудиш какво става.

Comment

Този проблем с водата го имах и аз, писах в темата "Заглъхва, дави се". Не се изпарява щото лулите на свещите много добре уплътняват. И още нещо- заредих бензин 95 с добавка на Кастрол от една бензиностанция в Шумен, всичко ОК. Вчера заредих във Варна на Петрол и пак почна да се замисля, да глъхне, пак старите магарии
                Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Ако е така както казваш, защо не отидеш на ултразвукова вана

Comment

Явно ще трябва ултразвук,ама първо горивния филтър да сменя
                    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Заглъхването и давенето определено не е от запушен инжектор По-скоро от кофти бензин и гадни свещи - тая комбинация съсипва Според мен обаче ти трябва и диагностика за да се види дали някой от всичките датчици не ти е преебан
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Егати Фиата гаден след 22/100 градско /карам на газ/, реглаж у квалитетен сервиз /ползвал съм им услугите и по-рано/ днес ми направи 13/100 /пак на газ/ на дълго и то с 90-100 км. Разхода и на бензин е абсолютно същия!
                        Направо ми писна от тая кола, тва нама нищо общо с Алфите които съм карал до сега....направо мисля да се отърва от нея - егати гори кат Q4!
                        Mitsubishi Outlander
                        Mitsubishi Space Star
                        Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                          Егати Фиата гаден след 22/100 градско /карам на газ/, реглаж у квалитетен сервиз /ползвал съм им услугите и по-рано/ днес ми направи 13/100 /пак на газ/ на дълго и то с 90-100 км. Разхода и на бензин е абсолютно същия!
                          Направо ми писна от тая кола, тва нама нищо общо с Алфите които съм карал до сега....направо мисля да се отърва от нея - егати гори кат Q4!
                          С тая газова уредба бъди спокоен и колата те мрази не само ти нея

Като си и сложил газ какво очакваш да е перфектна и да върви като порше ли? Или може би газаджиите ти са факири и така са сложили газовата че колата вече им пречи

Казал съм 1000 пъти който иска газова уредба да си купи Голф МОНОИНЖЕКЦИЯ че иначе газаджиите почват и голфове да мразят като са инжекцион
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Тцъ, не е тва, за вървенето - върви! Поробвах я! По бърза е от 1.6 boxer и по- мощна и то доста! Оня ден се дръпнах с една 145-ца 1.6 boxer - мойта по бега, ма ГОРИ КАТ ЛАМЯ!
                            Ей сега след обяд ще се дръпна с един приятел с Е -36 316 /на бензин/, но съм почти сигурен че ще го бия - вчера той кара моята и го потвърди!
                            Тя ме мрази, пък аз ще я оборудвам с оригинални джанти от Ti -

Баси според 4 сервиза всичко е ОК: Бош гр. Плевен, Аутодетелина гр. Плвен, сервиз "Фобос" гр. Свищов, бат Венци - добър майстор и мой приятел, на целия град газовите той ги настройва!
                            Всички настройват на газанализатор, никой не пипа на ухо.

Данни от вчерашния газанализатор:

CO - 1.65
                            CO2 - 4.9
                            HC - 181
                            O2 - 12.4

и продължава да ме размазва от разход!

П.П Тя нека пак си ме мрази, ма да свали малко разхода че.....
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

Висок разход на гориво

Само на бензин ли ти е висок разхода? щото 13газ/100 извънградско също е множко според мен ако правилно съм разбрал

п.с. Компресия мерил ли си?

Comment

И на газ и на бензин е висок! Ма на бенз е от ламбдата, преди да заспи ми правеше 7/100 бенз на дълго и 9-10 в града.
                                Компресия не съм мерил!
                                Mitsubishi Outlander
                                Mitsubishi Space Star
                                Daihatsu Terios

Comment

Working...
                                X